Våre anbefalinger / guide

På denne siden vil du få utfyllende informasjon rundt kameraovervåkning og hvordan det fungerer i praksis. Vi vil prøve å forklare det på en enkel og forståelig måte, slik at våre kunder lettere kan forstå hvilke produkter som trengs for å sette opp sitt eget kameraovervåkning system. Dersom det er enkelte ting her som ikke forstås, så er det fullt mulig å ta kontakt med oss pr E-post eller telefon.

Kameraovervåkning trenger ikke å være verken dyrt eller vanskelig!

Først noen begreper:

Kameraovervåkning heter closed-circuit television og er forkortet til CCTV. Brukes gjerne til å overvåke bygninger og områder. Closed-circuit betyr at kun personer med tilgang kan se bildene og liveopptak.

Videoopptaker / DVR er det en bruker for å kunne lagre video. Dette er en liten "maskin" som kameraene kobles opp til ved hjelp av kabler. Videoopptakeren kan inneholde en harddisk av valgfri størrelse, alt ettersom hvor lenge du ønsker å lagre videoen. En videoopptaker trenger ikke å være stor og den trenger heller ikke å koste mange kroner for å gjøre veldig stor nytte. De finnes i forskjellige størrelser, i forhold til hvor mange kameraer du kan ha koblet til den, fortrinnsvis er det vanlig med 4 kanaler og 8 kanaler, men de finnes også helt opp til 32 kanaler. Videoopptakeren inneholder et dataprogram, som gjør det mulig for deg å spole frem og tilbake, aktivere bevegelses sensor, stille inn lys farger og fargeinnstillinger m.m.  Den kan også kobles opp til din telefon, slik at du kan sitte på jobb - og ha full kontroll på kameraene dine hjemme. 

Analoge kameraer er enkelt og greit det enkleste og beste på markedet. Det finnes også nettverks kameraer, men disse er enten dyre, eller krever strøm/Internett og lignende på stedet den plasseres. Ved å bruke et analogt system, så har du hele tiden systemet oppe og det er enkelt å bruke. Et analogt kamera kobles med en kabel fra kamera og til videoopptakeren (kabelen inneholder både strøm og video i en kabel). Deretter kobles videoopptakeren til en PC-skjerm, tv eller monitor ved hjelp av en enkel HDMI kabel, og vips - så kan du se kameraene dine på TV-en. Et veldig fint og enkelt system.

Du trenger følgende, dersom du ønsker å overvåke din bolig, garasje, butikk eller lignende: Analog kamera, videoopptaker, kabel og strømforsyning. Verre enn dette er det faktisk ikke. Det eneste som kan være litt vanskelig, det er å koble videoopptakeren opp til ditt Internett og telefon. Ved å koble videoopptakeren opp til din telefon, kan du følge dine kameraer døgnet rundt LIVE, uansett hvor du er i verden. Da vil du enkelt holde kontroll på dine eiendeler eller din eiendom, Skulle det være tyveri eller innbrudd, så har du uansett dette lagret på videoopptakeren.

Kameraet kobles til videoopptakeren ved hjelp av en video-strøm kabel, og videoopptakeren kobles enkelt til en TV-skjerm eller PC-skjerm ved hjelp av en HDMI kabel, så har du bildet/video på skjermen fortløpende.


Hvorfor skal vi egentlig ta i bruk kameraovervåkning?

Dessverre, i dagens samfunn.. så har det blitt utrolig mye tyverier og innbrudd - både i private hjem, butikker, garasjer eller andre eiendommer med verdisaker i seg. Ved å installere et enkelt kamerasystem, kan du øke sikkerheten betraktelig. I tillegg så skremmer det ofte vekk uvedkommende. I dagens samfunn blir det stjelt både biler, sykler, verktøy, motorsykler og båter. Det er også veldig nyttig for eldre mennesker. I flere tilfeller ser vi at eldre blir utnyttet og slipper uvedkommende inn i sine hus. Ved å installere et kamera ved inngangen til din bolig, vil du enkelt ha kontroll på hvem som står på utsiden av døren din. Dette gjelder også personer som er redd for enten mørket, eller det å være hjemme alene i seg selv. Kameraovervåkning kan bidra til at du enkelt kan se på telefonen din, dersom du hører noen lyder. Kameraene har innebygd nattsyn, slik at du enkelt kan se alle bevegelser innenfor kameraets rekkevidde.

Du kan med andre ord, enkelt overvåke alt du måtte ønske. Enten det er hytte, biler, båter, garasjer, butikker, dyr eller egen eiendom. Vi i Sikkerhetshandel kan enkelt hjelpe deg å sette sammen et effektivt og rimelig kamerasystem. Vi sørger for at alle våre kunder blir fornøyde og vi skreddersyr kamerasystemer etter dine ønsker. Husk at vi også reiser ut på befaring og hjelper gjerne til med montering av kamerasystemet du har kjøpt av oss.